Neden spor giyimi bu kadar çok sevdiğimizi hiç düşündünüz mü? Spor salonlarının dışına taşan ve artık gittiğimiz her yerde görmeye alıştığımız bu spor giyim akımı da nereden çıktı? Bu soruların cevabı; hayatımızın gündemine oturan spor kıyafetler sayesinde kendimizi çok daha rahat hissedip, bu esnada hala şık olmaya devam edebilmemizde saklı…

Esnek kumaş yapısı ile her hareketinize kolayca uyum sağlayabilen spor kıyafetler sayesinde rahat bir gün geçirirken, tarzınızdan da asla ödün vermezsiniz. Yapmanız gereken tek şey, dolabınızda yer alan tayt, şort, bra gibi spor parçaları aksesuarlarla birleştirerek, spor şık kombinler ortaya çıkarmak!

Dilerseniz konuyla ilgili yararlı bilgiler paylaştığımız ‘‘Athleisure Moda Akımı başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

İşte Spor Giyimi Vazgeçilmez Kılan Sebepler

Spor kıyafetler; spor giyim markaları tarafından, kadın ve erkeklerin fiziksel özelliklerine, spor dallarına ve farklı hareket durumlarına göre üretilir. Bu sebeple spor kıyafetlerle gün içinde kendimizi çok daha rahat hisseder ve uyuyana kadar üzerimizden çıkarmak istemeyiz.

Mesela yazın en sık tercih ettiğimiz spor kıyafetlerden biri olan bisikletçi şortları ile rahat ve şık bir görünüm elde ederiz. Hareketlerimizi engellemeden vücuda tam oturan şortlar, toparlayıcı ve şekillendirici özelliğiyle de gönlümüzü çeler. Özellikle de iç göstermeyen ve üçgen ağ parçaya sahip bisikletçi şortları ekstra konfor sağlar. Bel lastiğine sahip olanlar ise karın bölgesinde de toparlayıcılık sağlayarak fit bir görünüm kazandırır. Bir de şortumuz nem önleyici kumaş yapısına sahip ise nemin vücuttan hızla uzaklaşmasını sağlayıp, kumaşı çabucak kurutur.

Yazın günlük sütyen kullanmak yerine destekli ve dikişsiz spor braları tercih etmek, bazı konularda avantaj sağlayabilir. Örneğin sporcu sütyeni ile istemsiz göğüs hareketlerini önlemek ve toparlayıcılık sağlamak çok daha kolaydır. Aynı şekilde ter yönetimi teknolojisi ile üretilmiş ürünler sayesinde bakteri oluşumunun önüne geçebilir ve ter kokusundan kurtulabilirsiniz.

Günlük spor kombinlerinizde dar pantolonlar yerine her yöne esneyebilen kumaş yapısına sahip olan taytları tercih ettiğinizde, hareketleriniz kısıtlanmaz. Ayrıca bu taytlar, vücudunuzu sıkmadan şekillendireceği için özgüveninizi yükseltecek bir görünüm elde edebilirsiniz. Aynı zamanda nemi vücuttan hızla uzaklaştıran yani hızlı kuruyan taytlar ile gün içinde kendinizi daha iyi hissedersiniz. Özellikle de üçgen ağ parçaya sahip spor taytlar sizin için ekstra hareket kolaylığı sunar. Dikişsiz kumaşa sahip taytlar ise sürtünmeyi engeller ve teninizi tahrişten korur.